image

Localitatea GLINA Judetul ILFOV

Soseaua de Centura 401

Luni - Sambata 8.00 - 18.00

Duminica INCHIS

Pavaj industrial

Incercam sa fim printre cei mai buni in ceea ce facem si oferim calitate, de aceea colaboram cu firme specializate in montaj,echipe calificate, care monteaza  pavajul intr-un timp record, la un pret convenit (estimarea lucrarii fiind gratuita), oferand garantie montajului executat,solutii si consultanta asupra lucrarii dorite, respectand totodata perioada de executie a lucrarilor

Indiferent daca este vorba de un pavaj rezidential, sau industrial, etapele care trebuie parcurse pentru a-l realiza sunt aceleasi.

Planificarea  si schita:

 Functie de tipul amplasamentului ( trotuare, carosabil, platforma de depozitare, hale industriale) ,de modelele ce urmeaza sa fie realizate, se stabilesc tipul, grosimea, si  necesarul de pavele, borduri si rigole daca e cazul.

Decopertarea si pregatirea terenului:

De pe zona ce urmeaza a fi pavata se indeparteaza stratul de pamant de la suprafata in grosime de 100-350 mm. In cazul platformelor industriale sau a zonelor cu trafic greu grosimea stratului de decopertat se stabileste  in functie de natura terenului. Daca suprafata este plata, pentru drenare, se va crea o usoara panta .Se vor inlatura toate radacinile . Golurile se vor umple cu pietris / balast si se vor compacta.

Pregatirea stratului de baza:

Alegerea stratului de baza difera  functie  de utilizarea preconizata a suprafetei pavate.

Stratul de baza flexibil din pietris,balast sau piatra sparta se distribuie pe terasament in mod egal si se niveleaza,cu panta pentru scurgere de 1% in plan transversal si 0.01% in plan longitudinal.

Se compacteaza pietrisul, in straturi succesive cu grosime de pana la 10 cm, folosind un vibrator cu placa (130-500 kg in serviciu) in functie de grosimea stratului ce trebuie compactat, pentru trafic auto usor ,stratul din balast  cu grosimea de 20-25 cm,pentru trafic auto mediu cu grosimea de 30-40 cm, pentru trafic auto greu  cu grosimea de > 40 cm . Peste pietrisul compactat sau peste stratul de beton  numit pat de pavaj. Se compacteaza nisipul  perfect neted, fara urme.

Montaj pavelelor si bordurilor:

Montarea elementelor de pavaj pe stratul de nisip se face prin simpla asezare a acestora in configuratia dorita. Intre elementele de pavaj ramane un rost de1-2 mm. Aducerea la nivel se face cu ajutorul unui ciocan de cauciuc.

Bordurile se monteaza pe sapa umeda. Sapa se aseaza pe un suport de baza format din pietris compactat , grosimea stratului de sapa trebuie sa fie intre 50-150 mm functie de tipul si dimensiunea bordurilor. Bordurile carosabile si pentru trotuare se monteaza cu rosturi de dilatare de aproximativ 6 – 8 mm. Rosturile se chituiesc cu mortar.

Dupa terminarea asezarii pavelelor , in rosturi se va presara nisip fin  dupa care se va matura bine

Pentru compactarea finala a suprafetei pavate se va folosi vibratorul cu placa  cu sau fara pres de cauciuc in functie de tipul pavajului montat .

Recomandam montarea placilor la temperaturi cuprinse intre 5°C si 25°C. Ploaia trebuie evitata!

 

Punem baza pe calitatea si pe designul spectaculos al produselor, care isi pastreaza  proprietatile şi frumusetea chiar si dupa multi ani de exploatare.

Call Now ButtonSuna Acum